Arctic Infra utför mark- och betongarbeten i Piteå

 
DSC04319.jpg

Arctic Infra har tecknat kontrakt för att utföra en markentreprenad för ett ställverk i Piteå. WT Energisystem AB är uppdragsgivare och kontraktet innefattar bland annat mark och betong, VA- och kabelarbeten. Arbetet påbörjas omgående.

Under våren 2020 startade Arctic Infra sitt andra affärsområde med inriktning på anläggning. Nu har företaget tecknat ett kontrakt med WT Energisystem AB för en 130 kV transformatorstation med tillhörande kontrollanläggning.

- Med affärsområde Anläggning var målsättningen att kunna utföra renodlade projekt inom området, men också stödja övriga verksamheten med spetskompetens. Detta kontrakt innebär ett samarbete över våra affärsområden och vi ser fram emot att skapa synergier för att ge vår kund bästa möjliga slutprodukt, säger Johan Taavo, projektansvarig på Arctic Infra.

Uppdraget innefattar markarbeten, stationsbyggnad, vägar, VA- och kabelarbeten samt betong och fundamentgjutningar. Stationen beräknas vara redo för bruk hösten 2021.

- Våra kunder och lagstiftningen ställer krav på hög driftsäkerhet. Ny teknik och klimatförändringar ökar anspråken på ställverksanläggningar, för att skapa ett expansivt och hållbart samhälle. Vi är mycket stolta över att få vara delaktiga i ett projekt som innebär en säkrad strömförbrukning i Piteå. Vi tar ett helhetsgrepp för entreprenaden vilket involverar både erfarna entreprenörer och kvalificerade ingenjörer som tillsammans ska skapa de bästa lösningarna, säger Daniel Isaksson, Arbetschef Mark och Infrastruktur på Arctic Infra.

 
Johanna Öhman