Arctic Infra utför bygg- och betongentreprenad av ny pumpstation i Renströmsgruvan

 
mine_gruva

Arctic Infra har tecknat ett kontrakt med Boliden för byggnationen av en ny högtryckspumpstation i Renströmsgruvan, fem mil utanför Skellefteå. Arbetet innefattar bergarbeten, betong och stål och ska färdigställas under juni månad.

Bolidens gruva i Renström är Sveriges djupaste och passerade 2019 ett djup på 1500 meter. Den nya pumpstationen ska möjliggöra en fortsatt expansion under jord. Arctic Infras uppdrag består av berg-, betong- och stålarbeten och hanteras av affärsområde Anläggning.

- Vi är glada över att få delta i Bolidens satsning i Renström. Med en modern pumpstation kommer energiförbrukningen effektiviseras samtidigt som det möjliggör att produktionen i gruvan kan nå nästa nivå. Vi ska leverera ett resultat som speglar vår delade syn på hög kvalitet, effektivitet och hållbarhet, säger David Wallin, Arbetschef på Arctic Infra Anläggning.

Arctic Infra har tidigare utfört ett flertal arbeten åt Boliden i Aitikområdet. Uppdraget i Renström är företagets första åt Boliden i region Västerbotten. Projektstart beräknas starta i mitten på januari och ska färdigställas i början av juni.

- Projektet är en god fingervisning över vad som kan förväntas av Arctic Infra år 2021. Vi fortsätter ta oss an nya uppdrag i Norr- och Västerbotten och ser fram mot en stabil tillväxt med skickliga medarbetare och tongivande uppdragsgivare där vi tillsammans planerar, bygger, utvecklar och förvaltar framtidens hållbara samhälle, avslutar David Wallin, Arbetschef på Arctic Infra Anläggning.

 
Johanna Öhman