Arctic Infra utför viktiga förstärkningsarbeten i Vuollerim åt Trafikverket

 
arctic_infra_1222.jpg

Entreprenadföretaget Arctic Infra avslutar 2020 genom att teckna ännu ett kontrakt med Trafikverket. Under 2021 ska företaget genomföra förstärkningsarbeten längs med Väg 810 i Vuollerim, också känd som Murjekvägen.

Trafikverket har identifierat stabilitetsproblem längs med väg 810 som går igenom centrala Vuollerim. En 25 meter hög och brant slänt, bestående av sand och slit, utgör en förhöjd risk för både ras och skred. Nu har Arctic Infra fått i uppdrag att utföra riskreducerande förstärkningar för att garantera den närliggande vägens säkerhet och funktion.

- Det här är ett viktigt jobb för oss, Trafikverket och lokalsamhället kring Vuollerim. Murjekvägen, som kopplar samman med 97:an, utgör en väldigt betydande funktion för ortens framkomlighet, transporter och lokaltrafik. Det är ett komplext projekt och vårt fokus är att garantera säkerhet och trygghet för en lång tid framöver, säger Daniel Isaksson på Arctic Infra.

Projektet planeras att starta i maj 2021 och är en del av de många riskreducerande åtgärder som utförs efter vägarna i region nord.

- Trafikverket utgör en central roll för svensk infrastruktur och binder samman stad med landsbygd och natur. Det är deras geotekniska undersökningar som ligger till grund för dessa förbättringsprojekt och vi ser fram mot att utveckla och stärka våra norrländska vägar, avslutar Karl-johan Västerö på Arctic Infra.

För mer information; Daniel Isaksson, Arbetschef Infrastruktur, 070 - 606 78 09, daniel.isaksson@arcticinfra.se.


OM ARCTIC INFRA

Arctic Infra AB har idag huvudkontor i Luleå och platskontor i Gällivare. Arctic Infra bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten. Vi tar på oss uppdrag som generalentreprenad, totalentreprenad, underentreprenad och projekteringar. I våra tjänster ingår bland annat vägbyggnad, mark och anläggning.

 
Johanna Öhman