Arctic Infra bygger Aldermyrbergets vindkraftpark

 
AI-aldermyrberget.jpg

Pressmeddelande

Arctic Infra tecknar avtal med WPD Construction Sverige AB för byggnationen av Aldermyrbergets vindkraftspark utanför Jörn, Västerbotten. Ordervärdet uppgår till ca 100 miljoner kronor och projektet ska färdigställas under Q3 2020.

Projektet omfattar anläggning av all infrastruktur kring vindkraftsparken, vilket bland annat inkluderar nybyggnation av vägar, upprustning av befintliga vägar, byggnation av kranplatser, sprängarbeten, krossning av ballastmaterial för vägar och kabelschakter.

Det här är ett betydande kontrakt för Arctic Infra såväl som för samhället vi verkar i. De 17 planerade vindkraftverken av modellen Vestas V150 ger en årsproduktion på ca 270 GWh vilket kan försörja ca 54 000 villor med hushållsel. Vi är glada över att få bidra till utvecklingen av förnybar energi genom att lägga grunden för vindkraftsparken. För vår del bekräftar även kontraktet med WPD att vi är på rätt spår, och det här skapar goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas och anställa fler medarbetare som vill växa med oss. En perfekt start på vår resa, säger Mikael Johansson, VD på Arctic Infra.

Utöver arbetet med parkens infrastruktur har Arctic Infra fått WPD:s förtroende att elektrifiera nätet för de totalt 17 vindkraftverken. Detta arbete görs i samarbete med Lapplands Elnät som kommer fungera som underleverantör i entreprenaden.

Arctic Infra gav mig tidigt ett gott intryck, ett ungt och hungrigt team som även hunnit skaffa sig erfarenhet i området gällande anläggningsarbeten för vindkraft, säger Lukas Arklöf vid WPD Construction Sverige AB.

För mer information; kontakta Mikael Johansson, VD på 070-633 00 37, mikael.johansson@arcticinfra.se


Om Arctic Infra

Om Arctic Infra Arctic Infra AB har huvudkontor i Luleå och platskontor i Gällivare. Bolaget bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten. Arctic Infra erbjuder tjänster som bland annat vägbyggnad, mark och anläggning.