Nystartade Arctic Infra ska stärka infrastrukturen i Norrland

 
AI-img1.jpg

Pressmeddelande

Arctic Infra är ett nystartat mark- och anläggningsföretag med huvudkontor i Luleå som kommer att bedriva verksamhet i Norr- och Västerbotten. Företaget ingår i koncernen GM Investment Group med systerbolagen Gällivare Frakt och Dalton Fastigheter.

Bakom Arctic Infra står Mikael Johansson och Gustav Nilsson som sedan tidigare driver Gällivare Frakt med god framgång (Årets företagare i Gällivare). Tillsammans har de mångårig erfarenhet och ett brett kontaktnät inom branschen. Det nystartade bolaget kommer att röra sig mellan arbetsområden så som vägbyggnad, mark, infrastruktur, ledningsarbeten, el och VA samt gruv- och vattenkraftsdammar.

- Arctic Infra ska genomsyras av korta beslutsvägar där steget från koncernledare till hantverkare inte är långt, en kvick och personlig organisation helt enkelt. Vi är, och ska fortsatt vara, en blandning av rutinerade anläggare och yngre, hungriga förmågor som alla brinner för hantverket, säger Mikael Johansson, VD på Arctic Infra.

Målet under 2019 är att i samröre med koncernen färdigställa ISO 9001 och ISO 14001 samt fortsätta med rekryteringen av nyckelpersoner inom organisationen.

- Vi kommer att fokusera på Norra Sverige, då den marknaden innehåller några av landets viktigaste naturresurser och industrier - skogen, stålet, gruvan och energin. Här är avstånden långa och kraven höga, därför krävs det en välutvecklad infrastruktur. Framtiden för Norrland ser ljus ut med stadsomvandlingar, gruvor som expanderar, vindkraft byggs ut och en upprustning av infrastruktur runt hela fyrkanten. Och vi har mycket på gång! Allt från rekryteringar till igångsättning av nya projekt, säger Mikael Johansson.

För mer information; kontakta Mikael Johansson, VD på 070-633 00 37, mikael.johansson@arcticinfra.se


Om Arctic Infra

Arctic Infra AB har huvudkontor i Luleå och platskontor i Gällivare. Bolaget bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten. Vi tar på oss uppdrag som generalentreprenad, totalentreprenad, underentreprenad och projekteringar. I våra tjänster ingår bland annat vägbyggnad, mark och anläggning.