Arctic Infra presenterar ett tredje affärsområde

 
DSC04403.jpg
 

Arctic Infra har tidigare utfört arbeten inom Mark och Infrastruktur samt Anläggning. Nu bildar det Norrländska företaget affärsområdet Drift och Underhåll.

Med affärsområdet Drift och Underhåll riktar Arctic Infra in sig mot vägarbeten och servicekontrakt. Idag har man bland annat ett avtal med Trafikverket för årligt basunderhåll i Gällivare och Pajala.

- Bra vägar är ett absolut måste när den Norrländska industrin fortsätter att växa. Vårt jobb är att säkra vägarnas kvalitet genom till exempel reparationer och förstärkningar när det krävs. Vi har redan nu löpande arbeten i Pajala åt Trafikverket med en egen jourverksamhet. Vi ser fram mot fler uppdrag av den kalibern, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.

Tjänsteerbjudandet innefattar bland annat vinterunderhållning såsom ishyvling, snöröjning och halkbekämpning. Under sommaren kan Arctic Infra säkerställa grus- skogs-, och asfalterade vägar. Företaget har sedan tidigare god erfarenhet av nyanläggningar av vägar. Det kommer fortsätta under Drift och Underhåll.

- Det är ett naturligt steg för oss att bredda verksamheten och tydliggöra våra erbjudanden. I denna bransch sträcker sig ofta projekt över flera verksamhetsområden, därför är det viktigt att vi fortsätter att arbeta som ett enat lag, att vi lär oss av varandra och drar nytta av alla kunskaper som vi besitter, avslutar Mikael Johansson.

Filip Haraldsson