Arctic Infra tecknar sitt största kontrakt hittills

 
daniel-isaksson_mikael-johansson.jpg

Arctic Infra har tecknat ett kontrakt med Trafikverket för basunderhåll under sommar och vinter i Pajala samt Gällivare. Det är Arctic Infras hittills största kontraktet och det sträcker sig över fyra år med alternativet på ytterligare två.

Från och med 1 september 2021 ska Arctic Infra sköta drift och underhåll av det statliga vägnätet inom driftområde Gällivare och Pajala. Uppdraget innebär att företaget ska säkerställa underlaget på cirka 1606 kilometer väg. Kontraktet sträcker sig över fyra år med option på ytterligare två år och omfattar cirka 340 miljoner SEK. 

- Kvaliteten på vägnätet inom Gällivare och Pajala har stor betydelse för hela närområdet. Det jobb vi gjort blir en del av att säkerställa malmtransporternas framfart, turistnäringens tillväxt och att pendlare kan ta sig till och från jobbet. Det är ett hedersamt uppdrag, och vi är glada över att få utföra det, säger Daniel Isaksson Arbetschef.

Under vintertid ansvarar Arctic Infra för bland annat snöröjning och halkbekämpning. På sommaren ska företaget utföra vägunderhåll som beläggningsarbeten, avvattningsåtgärder och räckesarbeten. Inspektioner genomförs med jämna intervall för att säkerställa att vägarna uppfyller standardkraven och Arctic Infra kommer bedriva jourverksamhet som är aktiv dygnet runt inom ramen för avtalet.

- Vi ser det här kontraktet som resultatet av skickliga medarbetare som konsekvent utför arbeten av hög kvalitet. I det här projektet har vi möjlighet att nyttja hela vår organisation, med dess bredd och spetskompetens. Vi känner ödmjukhet och respekt inför uppdraget, samtidigt som vi vet att det bara är början på vår resa, avslutar Mikael Johansson. 

 
Guest User