Arctic Infra tecknar nytt kontrakt med LKAB

lkab-arctic

Arctic Infra ska utföra bygg- och anläggningsarbeten åt LKAB för att gruvdriften ska fortgå under den planerade renoveringen av Alliansspelet. Projektet innefattar bland annat betong-, bro- och fyllnadsarbeten. Arbetet påbörjas omgående.

2021 ska LKAB renovera Alliansspelet, en hiss för att ta upp malmen. Under tiden krävs en upplagsinlastning för att LKAB ska kunna uppfordra malmen med lastbilar och låta verksamheten fortgå. Arctic Infras ska bland annat bygga och anlägga en betongbro som kan ta tunga fraktfordon till en tippficka för avlastning.

- Vi är glada över att återigen vinna LKAB:s förtroende, och få vara delaktiga i att säkerställa fortsatt gruvdrift i samband med den planerade renoveringen. Vårt uppdrag är att leverera ett arbete som uppfyller höga krav på kvalitet och effektivitet. Det passar vår organisation väldigt bra, säger Mikael Johansson, VD på Arctic Infra.

- Det här är ett uppdrag som kräver god planering från alla parter, i synnerhet för att tillgodose projektet med rätt produkter i rätt tid då projektet har två viktiga deltider. Flera delar av vår verksamhet blir involverade, och vi kvalitetssäkrar projektet i alla led. Från inköp med goda leveransvillkor till precision i byggnation och anläggning, och vi står väl förberedda, säger David Wallin, Arbetschef Anläggning på Arctic Infra.

Projektet Upplagsinlastning Alliansen är det andra projektet på kort tid som Arctic Infra blivit tilldelade av LKAB.

Arbetet påbörjas omgående och beräknas färdigställas under december 2020.

För mer information; kontakta Mikael Johansson, VD på 070-633 00 37, mikael.johansson@arcticinfra.se. Eller David Wallin, Arbetschef Anläggning på 072 - 505 86 31, david.wallin@arcticinfra.se.


Om Arctic Infra

Arctic Infra AB har idag huvudkontor i Luleå och platskontor i Gällivare. Arctic Infra bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten. Vi tar på oss uppdrag som generalentreprenad, totalentreprenad, underentreprenad och projekteringar. I våra tjänster ingår bland annat vägbyggnad, mark och anläggning.



Johanna Öhman