Arctic Infra vinner LKAB:s förtroende

 
lkab-arctic-infra

Arctic Infra ska utföra grundläggning och tillhörande betongarbeten för en ny spolanläggning i anslutning till gruvområdet i Svappavaara. Projektet kommer att starta i början på juni 2020.

LKAB har under de senaste åren satsat mycket på sin gruvdrift i Svappavaara, Kiruna kommun. Nu ska Arctic Infra utföra mark- och byggkonstruktioner för LKAB:s nya spolanläggning, som upprättas för att minimera den höga smutshalten på fordon som passerar in och ut från området.

Arbetet omfattar grundläggning samt tillhörande betongarbeten i form av traktorgrop för sediment, betongkassun för spoltankar och tre spolplattor.

“Vi är glada över att få LKAB:s förtroende. Det här projektet kombinerar olika kompetensområden såsom markarbete, betong och bygg. Vi ser fram mot att starta upp arbetet under kommande veckor.”, säger David Wallin, Arbetschef Anläggning.

För mer information; kontakta David Wallin, Arbetschef Anläggning på 072-505 86 31, david.wallin@arcticinfra.se.


OM ARCTIC INFRA

Arctic Infra AB har huvudkontor i Luleå, och platskontor i Gällivare och Kiruna. Bolaget bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten. Vi tar på oss uppdrag som generalentreprenad, totalentreprenad, underentreprenad och projekteringar. I vårt kunderbjudande ingår infrastruktur, mark och anläggning.

 
Johanna Öhman