Arctic Infra utför broentreprenad åt Trafikverket

 
DSC04442.jpg

Entreprenadföretaget Arctic Infra har vunnit ett uppdrag för Trafikverket i Pajala kommun. Genom brobygge och elimineringen av vandringshinder ska Trafikverket och Arctic Infra förbättra framkomligheten för djurlivet.

Vandringshinder är konstruktioner som försvårar fortplantning och uppväxt för olika djurarter. Arctic Infra har fått i uppdrag att eliminera dessa, och ersätta vandringshindren med smarta brobyggen och framfarter som låter djurlivet fortgå utan större mänsklig påverkan. Arbetet innefattar även omledning av vägar under projekttiden.

- Vi är glada över att ha vunnit Trafikverkets förtroende. Under byggnationen ska trafiken kunna passera arbetsplatsen säkert. Det är kärnan i det här projektet, att skapa en miljö som låter arbetare, trafikanter, fastighetsägare, boende och inte minst djuren verka säkert. Under projektet och efteråt. Det kräver samverkan och god kommunikation mellan alla parter, säger Lars Eriksson, Projektchef Infrastruktur på Arctic Infra.

Projektet hanteras av affärsområde Mark och Infrastruktur och påbörjas så snart som möjligt. Arbetet förväntas vara klart under Q3 2021. Berörda vägar i Pajala kommun är Syväjoki väg 939, Kahujoki väg 884, Koijuoja väg 403 samt Penäjäoja väg 99.

- Trafikverket har ett strukturerat och samarbetsinriktat arbetssätt med entreprenören. Det passar oss väl. Vi prioriterar transparens, tydlighet, effektivitet och hög kvalitet. Vi skapar som störst värde för våra beställare när vi arbetar som ett lag med gemensamma målsättningar, Daniel Isaksson Arbetschef på Arctic Infra.

För mer information; kontakta Lars Eriksson, Projektchef på 070-303 82 54, lars.eriksson@arcticinfra.se.


OM ARCTIC INFRA

Arctic Infra AB har idag huvudkontor i Luleå och platskontor i Gällivare. Arctic Infra bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten. Vi tar på oss uppdrag som generalentreprenad, totalentreprenad, underentreprenad och projekteringar. I våra tjänster ingår bland annat vägbyggnad, mark och anläggning.



 
Johanna Öhman