Arctic Infra bildar ett nytt affärsområde

 
David Wallin.

David Wallin.

PRESSMEDDELANDE

Sedan starten 2019 har Arctic Infra ägnat sig åt mark- och infrastrukturarbeten i Norr- och Västerbotten. Nu presenterar företaget Anläggning som ett nytt affärsområde och rekryterar David Wallin som arbetschef.

David Wallin kommer senast från NCC där han har jobbat i 10 år, bland annat som projektchef för Anläggning och Industri med ansvar för prestigeprojektet Gällivare Bangård. Nu blir han ansvarig för Arctic Infras nya anläggningsdivision.

”För mig är det ett naturligt steg att gå vidare till Arctic Infra. Det är ett ungt bolag med en tydlig vision, nu får jag vara med att staka ut vägen framåt som ytterst ansvarig för Anläggning. Härnäst ska jag rekrytera en stark organisation med hög kompetens och ambition. Jag ser fram mot att nyttja de synergieffekter som kommer att skapas mellan mark, infrastruktur och anläggning.”, säger David Wallin, Arbetschef Anläggning.

”Marknadsutsikterna för anläggning ser goda ut kommande år. Det är ett stabilt segment i tillväxt. Vi har fram till idag fokuserat på markarbeten och infrastruktursprojekt. I och med bildandet av Anläggning specialiserar vi oss på fler segment. David är utan tvekan rätt person för jobbet. Med hans erfarenhet, kompetens och kontaktnät ger vi affärsområdet bästa möjliga förutsättningar till att utmana som branschens första val.” säger Mikael Johansson, VD på Arctic Infra.

”Om än vi har planerat för det nya affärsområdet bedömer vi att satsningen är ännu viktigare nu. Vi verkar i en bransch som inte påverkas allt för mycket av Covid-19, bortsett från att leveranser av stål och material kan komma att bli försenade av leverantörer. Vi hoppas att vi kan bidra till att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet genom att hålla igång vår verksamhet och fortsätta investera.”, avslutar Mikael Johansson, VD på Arctic Infra.

För mer information; kontakta Mikael Johansson, VD på 070-633 00 37, mikael.johansson@arcticinfra.se eller David Wallin, Arbetschef Anläggning på 072-505 86 31, david.wallin@arcticinfra.se.


Om Arctic Infra

Arctic Infra AB har huvudkontor i Luleå, platskontor i Gällivare och Kiruna. Bolaget bygger en starkare infrastruktur i Norrbotten och Västerbotten. Vi tar på oss uppdrag som generalentreprenad, totalentreprenad, underentreprenad och projekteringar. I vårt kunderbjudande ingår infrastruktur, mark och anläggning.



 
Johanna Öhman